• Kom langs in onze biershop op woensdag en zaterdag.

Quinto of “vijfde” in het Italiaans verwijst naar het vijfde Vicarisbier, het alcoholpercentage en de Italiaanse brouwinstallatie.

Vicaris Quinto is een goudblond bier van hoge gisting met hergisting op fles en vat. Doordat het gebaseerd is op het recept van Vicaris Tripel neemt het haar zachtheid en toegankelijkheid over. Het bier bevat een rijk aroma, romige schuimkraag en slechts  5 Vol.% Alc.. Kortom een smaakvolle doordrinker! Bovendien is de Quinto 100% natuurlijk gebrouwen, ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Brouwproces

Ingrediënten

water, gerstemout, suiker, hop, gist

Bewaren en schenken

Bewaar uw Vicaris Quinto in een donkere kamer/kelder. Het is belangrijk dat het bier steeds rechtopstaand bewaard wordt zodat het niet gemengd wordt met de gist op de bodem.

Plaats het bier enkele uren voor consumptie rechtopstaand in de koelkast. De ideale schenktemperatuur is 5 tot 7°C, indien gewenst kan men dit ook op keldertemperatuur schenken.

Serveer in een droog en proper Vicarisglas. Schenk het bier rustig uit in een schuin gehouden glas, breng het glas recht naarmate het flesje 3/4 leeg is. Het flesje wordt tijdens het schenken horizontaal gehouden. Voorzie een schuimkraag van +/- 3cm.

Laat ongeveer 1 cm over in het flesje, dit is de gist. Deze gist geeft een bittere smaak aan het bier. Liefhebbers kunnen dit er uiteraard bijvoegen.

Tip: Stop uw glazen nooit in de vaatwasser, deze leggen een film op het glas waardoor uw schuimkraag afgebroken wordt. Glazen afgewassen met de hand geven het beste resultaat.

Verpakking

Verkrijgbaar in flessen van 33cl, 75cl en wegwerpvaten van 30L (Key Kegs)

Foodpairing

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress