Vicaris NANO° is het eerste alcoholvrije bier in het assortiment van Brouwerij Dilewyns. Met dit unieke bier wil de familiebrouwerij een lekker non-alcoholisch alternatief aanbieden, zonder in te boeten op smaakbeleving. Op deze manier kan je op elk moment genieten van een kwalitatief Vicarisbier.

NANO° is een vlot drinkbaar blond bier met frisse hop- en citrustoetsen. Het wordt gebrouwen met drie soorten hop en twee soorten mout waardoor het bier een complexe en volmondige smaak krijgt. Een alcoholvrij speciaalbier mét karakter.

Nano° staat voor NA = ‘Non-Alcoholic’ en NO°= ‘NO alcohol’. Bovendien verwijst NANO ook naar de minuscule hoeveelheid alcohol, namelijk 0,3% om exact te zijn. Toch mag dit een alcoholvrij bier genoemd worden doordat het onder grens van 0,5% alcohol blijft*.

Dankzij het gebruik van een speciale gistsoort worden de suikers tijdens het gisten niet omgezet in alcohol. Deze gist zorgt echter wel voor aromatische esters en een complexe geur- en smaaksensatie.

Deze NANO° wordt dus op identiek dezelfde wijze gebrouwen als de andere Vicarisbieren, met dezelfde kwalitatieve ingrediënten.

* <0,5% = alcoholvrij

In België mogen alle bieren met een alcoholpercentage onder de 0,5% zichzelf alcoholvrij bier noemen. Doordat bier een levend product met fermentatie is, is het aanmaken van een zéér kleine hoeveelheid alcohol gangbaar. Zelfs rijp fruit of sommige broden kunnen meer dan 1% alcohol bevatten.